Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche migdałowe gwiazdki"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 133
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 133
Składniki
Migdały zalej gorącą wodą, odstaw na 15 minut. Odcedź, zdejmij skórki. Wrzuć do blendera, zmiel na proszek. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj migdały, cukier, masło, posiekaj wszystko nożem.
Jajka wbij do miski, roztrzep widelcem, dodaj do ciasta. połącz, zagniatając ciasto ręcznie. Zawiń w folię, wstaw do zamrażalnika na 30 minut.
Ciasto wyjmij, rozwałkuj na grubość pół centymetra. Blaszką do wycinania ciasteczek w kształcie gwiazdki wycinaj ciastka. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posyp cukrem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piecz 15 minut. Wyjmij, wystudź.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień