Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche pod kołderką z plastrami pomarańczy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
ok. 65 minut • Porcja ok. 350 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 12 porcji
Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto, owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.
Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty krem, stale mieszając. Odstaw. Lekko przestudzony budyń połącz z twarogiem na gładką masę.
Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę, formując wyższe brzegi. Rozłóż na nim nadzienie budyniowo-twarogowe.
Pomarańcze obierz, usuń białe błonki i pokrój je w plastry. Rozłóż na powierzchni ciasta. Piecz około 40 minut w temperaturze 160°C.
Ostudzone ciasto pokrój na porcje tak, żeby na każdej był plaster pomarańczy.Źródło: Kobieta i życie