Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche tarteletki z kokosem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
45 min • Porcja 260 kcal • Koszt sztuki 1,20 zł • Przepis na 9-10 sztuk
Herbatniki drobno mielę, mieszam z rozpuszczonym masłem. Masą napełniam foremki o śr. 10 cm, dociskając spód i boki. Wstawiam do lodówki na godz.
Robię krem: śmietankę ubijam, łączę ze zmielonymi waflami, migdałami i rozpuszczoną czekoladą. Napełniam tarteletki kremem.
Czekoladę białą rozpuszczam, lekko ostudzoną wylewam na krem. Obficie obsypuję wiórkami kokosowymi. Chłodzę tarteletki 2 godz. w lodówce, aż smaki dobrze się przegryzą.
Obłędne, lekkie, puszyste! Trochę jak kuleczki Rafaello. No i nie mogą się nie udać. Polecam! Anna Bratek z OpolaŹródło: Kobieta i życie