Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 917
Polecam.
Odsłon: 99
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 917
Polecam.
Odsłon: 99
Składniki
Z mąki, margaryny, cukru pudru, mąki ziemniaczanej i żółtek zagniatam ciasto. Wylepiam nim foremkę. Pokrojoną pomarańczę i kandyzowane skórki wkładam do rondla, duszę, aż masa zgęstnieje. Miksuję, studzę, smaruję ciasto.
Jabłka obieram, kroję w kostkę, wkładam do rondla. Dodaję cukier, skórkę pomarańczową. Dusze, aż jabłka się rozpadną. Studzę i rozkładam na masie pomarańczowej
mąkę, wiórki kokosowe, cukier i margarynę rozścieram na grudki. Rozkładam na jabłkach. Piekę 50 minut w 180 st. C.