Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kugiel ziemniaczany"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Ziemniaki i cebulę obierz, zetrzyj na tarce. Dodaj kukurydzę, groszek, pokrojone w kostkę boczek i marchewkę, posiekaną natkę, jajko i kuskusu. Wyrób, przypraw do smaku.
Masę wlej do natłuszczonej keksówki, wyrównaj. Piecz ok. godziny w temp. 200°C. Posmaruj śmietaną, piecz 15 min.
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 2,60 zł.
Przepis przysłała Agata Gierula z Dąbrówki Starzeńskiej. </strong>Źródło: Chwila dla Ciebie