Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kukurydza z masłem chili"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 24
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 24
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Masło roztop, wymieszaj z solą, pieprzem, papryczką chili, startą skórką z limonki i natką pietruszki. Odwiń liście kukurydzy, kolby posmaruj aromatycznym masłem, zakryj liśćmi.
Kukurydze ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz ok. 20-25 minut. Podawaj skropione sokiem z limonki.
Jeśli chcesz mrozić świeżą kukurydzę, usuń z niej liście i odetnij końcówki. Blanszuj przez 7 minut w osolonym wrzątku, wystudź i włóż do folii.Źródło: Show