Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulebiak rybny z grzybami i ryżem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 276
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 276
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Ciasto: zagnieć z pół łyżeczki soli. Schłodź. Farsz: kapustę odciśnij, posiekaj, ugotuj z przyprawami. Ryż ugotuj w osolonej wodzie.
Grzyby namocz. Odcedź, posiekaj, podsmaż na oleju z posiekaną cebulą. Kapustę, ryż, grzyby i pokrojoną rybę wymieszaj. Wlej białka, połącz, przypraw.
Ciasto podziel na dwie części (jedna nieco większa). Mniejszą rozwałkuj, wykrój kształt dużej ryby. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Rozsmaruj farsz, zostawiając wolne brzegi. Posmaruj je mlekiem.
Rozwałkuj drugi kawałek ciasta, przykryj farsz. Brzegi mocno zlep, dociśnij widelcem. W kulebiaku zrób kilka dziurek, wierzch posmaruj mlekiem. Piecz 20-25 min w 200°C.
Przepis przysłała Agnieszka Błaut z Jeżówki.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie