Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulebiak z łososiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 125
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 343
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 125
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 343
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Składniki
Ciasto: pokruszone drożdże zalej ciepłym mlekiem. Gdy zaczną „pracować”, dodaj resztę składników i wyrób. Przykryj i zostaw w cieple do wyrośnięcia.
Pokrojony por obsmaż na maśle. Wymieszaj z groszkiem. Dopraw. Łososia pokrój, wymieszaj z sokiem z cytryny. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt. Nakłuj. Nałóż łososia na połowę ciasta, zostawiając 2 cm marginesu. Na rybę nałóż warzywa, posmaruj brzeg ciasta roztrzepanym jajkiem. Nakryj warzywa resztą ciasta i sklej. Wierzch posmaruj resztą jajka. Piecz 40 min.
Zrobisz ten kulebiak w ok. 45 minut, jeśli użyjesz gotowego ciasta francuskiego.Źródło: Świat kobiety