Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe kuleczki z migdałami to pomysł na pyszny dodatek do kawy. Przygotowanie nie wymaga dużo pracy a efekt miło zaskakuje.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1392
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1392
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Połączyć z mlekiem w proszku, przykryć i ostudzić.
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Następnie ucierając dodawać stopniowo zimny kokos i likier. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Z masy formować kuleczki i wkładać po 1 migdale.
Uformować kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.