Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulki z kaszy jęczmiennej"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Kaszę ugotuj, przelej zimną wodą i odcedź. 2/3 kaszy zmiel, lekko posól i dodaj resztę kaszy oraz mąkę gryczaną. Z masy uformuj kulki i owiń je folią spożywczą.
Gotuj w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Następnie wyjmij je i zdejmij z nich folię.
Mięso oczyść, zalej wodą i dodaj przyprawy. Gotuj, aż będzie miękkie. Następnie wyjmij, ostudź i pokrój w plastry. Część wywaru zagęść mąką rozmieszaną w małej ilości wody, pogotuj przez około 15 minut i posól.
Kapustę włóż do garnka, wlej trochę wywaru mięsnego i duś około 15 minut. Pod koniec dopraw solą, cukrem oraz octem.Źródło: Na żywo