Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurki z duszonymi warzywami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
Kurki czyść, większe pokrój na mniejsze części, małe zostaw w całości. Masło stop na patelni, podsmaż kurki (aż płyn z nich odparuje). Cebule pokrój w krążki, czosnek posiekaj. Z bakłażana wytnij środki, resztę pokrój w kostkę.
Pomidory i papryki pokrój na kawałki. W rondlu rozgrzej olej, włóż warzywa, posyp przyprawami. Przykryj, duś na małym ogniu do miękkości. Dodaj kurki, wymieszaj, podgrzej. Skrop sosem sojowym, przypraw curry, kolendrą, oregano, kurkumą, solą i pieprzem.Źródło: Chwila dla Ciebie