Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuskus po libańsku"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20656
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20656
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
porcje, 25 min
Kuskus wsyp do miseczki, zalej wrzątkiem tak, by woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszki. Całość przykryj i odstaw na ok. 20 minut. W tym czasie kaszka spęcznieje.
Oczyść dymki, posiekaj je. Ogórki oraz pomidory umyj. Ogórki obierz, pomidory oczyść z pestek. Przygotowane warzywa pokrój w grubą kostkę. Zioła opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Spęczniałą kaszkę wymieszaj widelcem. Dodaj do niej wszystkie pokrojone wcześniej warzywa. Polej oliwą i sokiem z cytryny. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Miseczkę z sałatką możesz dodatkowo wstawić do lodówki na godzinę, aby smaki przeniknęły się.Źródło: Naj