Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kuskus w papryce"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 698
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16825
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 125
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 698
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16825
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 125
Składniki
Kuskus umieść w miseczce, zalej wrzątkiem tak, aby woda sięgała 2 cm ponad powierzchnię kaszy. Wkrusz kostkę bulionową, wymieszaj. Odstaw kuskus na 5 minut do napęcznienia.
Ogórek wyszoruj, przekrój wzdłuż na pół. Jedną połówkę drobno posiekaj, drugą pokrój nożem szczelinowym w cienkie wstęgi. Czerwoną paprykę, cebulę i czosnek oczyść, drobno posiekaj. Dodaj do zimnego kuskusu razem z pokrojonym ogórkiem.
Zielone papryki przekrój, pozbaw nasion. Sałatkę dopraw olejem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny, nałóż do papryk. Dekoruj wstęgami ogórka.
Czas ok. 25 min; porcja – 170 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety