Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 272
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1057
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 24
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1494
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 34
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 272
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1057
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 24
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1494
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 34
Składniki
Ziarno pszenicy wypłucz kilka razy, zalej wodą, pozostaw na noc. Ugotuj na miękko, odcedź i ostudź. Mak opłucz kilka razy, zalej wrzątkiem, zostaw na 2 godziny, a gdy napęcznieje, odcedź i dwa razy przepuść przez maszynkę. Rodzynki sparz wrzątkiem, odcedź.
Miód podgrzej, wymieszaj z pszenicą, makiem, orzechami, rodzynkami i skórką. Dokładnie wymieszaj, ułóż w salaterkach.Źródło: Dobry Tydzień