Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 246
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 177
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 246
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 177
Składniki
Pszenicę dobrze opłucz, zalej zimną wodą i gotuj do miękkości, czyli 1-2 godz. Mak dobrze opłucz, zalej wrzątkiem i gotuj około 15 minut na małym ogniu. Przestudź, odlej wodę i zmiel trzy razy w maszynce do mięsa.
Miód rozpuść w kąpieli wodnej (naczynie z miodem postaw na garnku, w którym gotuje się woda, tak aby dno naczynia nie dotykało powierzchni wody). Do miski włóż pszenicę, mak, bakalie, miód, śmietankę oraz skórkę pomarańczową. Dobrze wymieszaj. Deser podawaj schłodzony.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut. Porcja: 550 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie