Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Pszenicę moczymy 3 godziny, 2-3 razy zmieniając wodę. W ostatniej wodzie gotujemy do miękkości.
Mak zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy. Gdy przestygnie, dwukrotnie mielimy w maszynce do mięsa z najdrobniejszym sitkiem.
3. Figi kroimy w kostkę. Skórkę z pomarańczy i cytryny parzymy i kroimy w spiralki. Wszystkie mieszamy ze sobą, przyprawiamy miodem i ewentualnie kilkoma kroplami soku z cytryny. Dekorujemy skórką z cytrusów.
Wartość odżywcza jednej porcji 223 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 7 g/Węglowodany 53 g
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 1,20 złŹródło: Rewia