Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Pęczak ugotuj i ostudź.
Mak przepłucz, zalej wrzącym mlekiem, po czym odstaw na 10 minut, osącz na sicie i przepuść 3 razy przez maszynkę do mięsa.
Tak samo namocz i odcedź bakalie. Większe owoce posiekaj razem z orzechami.
Połącz wszystkie przygotowane z częścią płatków migdałowych. Całość polej miodem i aromatem migdałowym. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia wymieszaj kutię i przełóż ją do ozdobnej miski. Wierzch posyp resztą płatków i udekoruj według uznania.Źródło: Kurier TV