Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Natłuść masłem płytką formę o wymiarach ok. 20x 30 cm. Spód i boki formy wyłóż papierem do pieczenia, robiąc rant wysokości 5 cm przy krótszych bokach naczynia.
Pokrusz białą czekoladę, włóż ją do żaroodpornego naczynia, rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj. Wyjmij naczynie z rondelka i odstaw na 5 minut. Następnie dodaj do czekolady masło orzechowe i wymieszaj na gładką masę.
Do drugiego żaroodpornego naczynia włóż pokruszoną ciemną czekoladę i masło. Rozpuść składniki w kąpieli wodnej, wymieszaj na gładką masę i odstaw do przestygnięcia na 5 minut.
Do przygotowanej wcześniej formy wykładaj łyżkami na zmianę ciemną i jasną masę. Delikatnie potrząśnij naczyniem, aby zawartość się wyrównała.
Za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków kilkakrotnie przemieszaj masę w różnych kierunkach, aby nabrała marmurkowego efektu. Pozostaw ją w temperaturze pokojowej na 2 godziny, by stężała, a następnie podziel na małe kwadraty i podawaj.