Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łakocie z twarogiem"
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 190
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 707
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16853
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 135
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 190
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 707
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16853
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 135
Składniki
Twaróg przepuszczam przez maszynkę do mielenia mięsa albo przeciskam przez praskę do ziemniaków. 2Mąkę przesiewam na stol- nicę wraz z sodą. Dodaję zmielony taróg,
żółtka, cukier oraz sól. Z białek ubijam sztywną pianę. Dokładam do pozostałych składników. Zagniatam ciasto, posypując stolnicę mąką. 3 Gładkie ciasto rozwałkowuję na grubość około 1/2 cm. Szklanką wycinam krążki. W każdym z nich robię kieliszkiem dziurkę.
W szerokim garnku roz grzewam olej (ok. 1,5 litra). Wrzucam porcjami serowe oponki oraz małe kółeczka po- zostałe po wycinaniu dziurek. Smażę na złoto z obu stron na niezbyt dużym ogniu. 5Gotowe ciastka ostrożnie wyjmuję łyżką cedzakową. Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gdy ostygną, układam je na paterze i dość obficie oprószam cukrem pudrem.
<strong>Marta Lewicka z Wieliczki</strong>Źródło: Tina