Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łatwe marchewki pieczone z fetą i sezamem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1065
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1417
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13081
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1065
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1417
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13081
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni C. Marchewki umyj (nie musisz ich obierać). Natrzyj je olejem z orzechów, posól i popieprz. Wstaw do piekarnika na ok. 25–30 minut. Posyp je sezamem i pokruszonym serem feta i zapiekaj jeszcze pięć minut. Podawaj na ciepło posypane posiekaną świeżą natką pietruszki.
• 35 minut • dla 4 osób • cena ok. 6 zł
Superporada:
W gotowanej marchwi jest więcej karotenoidów (przeciwutleniaczy) niż w surowej! Z kolei dodatek tłuszczu ułatwi wchłanianie się beta-karotenu.Źródło: Show