Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łazanki z kapustą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1584
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1584
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Składniki
Grzyby namocz i ugotuj do miękkości w tej samej wodzie. Kapustę zalej wywarem z grzybów.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj do kapusty. Dołóż przyprawy i gotuj ok. 40 minut.
Po tym czasie do kapusty dodaj pokrojone grzyby. Gotuj jeszcze 20 minut. Przypraw solą i pieprzem. Łazanki ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
W żaroodpornej formie ułóż na przemian makaron oraz kapustę z grzybami. Posyp startym serem. Zapiekaj 15 minut w temp. 190°C.
90 min; Porcja: 270 kcal; Cena porcji; ok. 2 zł.Źródło: Naj