Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łazanki z młodą kapustą"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1564
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1275
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1564
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1275
Składniki
Kapustę umyć, odrzucić zewnętrzne liście, wyciąć głąb, resztę drobno poszatkować, zalać osolonym wrzątkiem, gotować do miękkości, odcedzić. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach masła z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Kapustę wymieszać z podsmażonymi pieczarkami, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wykładać naprzemiennie makaron i kapustę z pieczarkami, zakończyć makaronem. Wierzch posypać startym żółtym serem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na ok. 10 minut, posypać posiekaną natką.
ok. 65 minut
Do młodej kapusty możesz dodać kawałki kiełbasy podsmażonej na oleju na patelni albo zeszkloną na maśle niedużą cebulę.Źródło: Twoje Imperium