Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Leczo z fasolą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Fasolę przepłucz i namocz w zimnej wodzie. Zostaw ją na noc, a następnego dnia wrzuć do wrzątku i gotuj ok. pół godziny.
Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pociętą w plastry marchewkę.
Ząbki czosnku posiekaj razem z cebulą i zeszklij na oleju. Dołóż warzywa do garnka i gotuj 15 minut.
Pomidory sparz, przetrzyj przez sito i dołóż do leczo razem z przyprawami.
Gdy będę dość miękkie, dorzuć pokrojoną cukinię. Zdejmij garnek z ognia po 10 minutach. Każdą porcję udekoruj natką.
Czas: 45 min. 1 porcja = 170 kcal.Źródło: Kurier TV