Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leczo z fasoli"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14866
Polecam.
Odsłon: 451
Szybka i smaczna
Odsłon: 14866
Polecam.
Odsłon: 451
Składniki
Pomidory przelej najpierw wrzątkiem, a potem zimną wodą. Zdejmij z nich skórkę, po czym przetrzyj przez sito.
Z umytej papryki wytnij gniazda nasienne. Pokrój ją w kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju razem z poszatkowaną cebulą.
Po chwili dodaj oskrobane, pocięte w plastry marchewki, pietruszkę oraz drobno posiekaną czuszkę.
Zalej warzywa przecierem pomidorowym i dopraw solą oraz pieprzem.
Po około kwadransie dołóż białą i czerwoną fasolę odlaną z zalewy. Gotuj danie jeszcze kilka minut. Gotowe podawaj z pieczywem.Źródło: Kurier TV