Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka pianka z mrożonymi malinami"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 63
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 63
Składniki
Śmietankę doprowadź do wrzenia i wymieszaj z cukrem białym, waniliowym oraz kardamonem.
Żelatynę zalej zimnym mlekiem i odstaw do napęcznienia. Po chwili dodaj ją do gorącej śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Gdy masa przestygnie, rozlej ją do natłuszczonych olejem foremek w kształcie serca. Odstaw do lodówki do stężenia.
Maliny wsyp do garnuszka (odłóż 6 na później), dodaj cukier i podgrzej. Kiedy zaczną się rozpadać, przetrzyj je przez sito.
Gotową piankę przełóż na talerz, polej słodkim sosem i udekoruj owocami.
30 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370Źródło: Super TV