Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki deser winogronowy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 163
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 163
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Galaretkę wiśniową i brzoskwi niową rozpuść oddzielnie każdą w 3/4 szklanki wody. Galaretkę kiwi rozpuść w pół szklanki wody. Do pucharków wlej warstwę wiśniowej galaretki. Odstaw do stężenia.
Serek homogenizowany wymieszaj ze śmietaną, podziel na pół. Jedną część wymieszaj z połową galaretki brzoskwiniowej, napełnij pucharki. Odstaw do stężenia. Wlej resztę galaretki brzoskwiniowej.
Pozostałą masę serową wymieszaj z resztą galaretki wiśniowej. Napełnij pucharki. Ułóż przekrojone na pół winogrona, zalej tężejącą zieloną galaretką i resztą wiśniowej. Odstaw do stężenia.Źródło: Chwila dla Ciebie