Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo lekkie, mocno owocowe i proste w wykonaniu lody dla wszystkich, którzy nie posiadają maszynki do lodów.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
Składniki
Truskawki miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę, dodajemy jogurt, dosładzamy stewią w płynie i jeszcze raz wszystko miksujemy. Tak powstałą masę przelewamy do naczynia (ja użyłam pudełka po lodach) i wstawiamy do zamrażarki na 1 godzinę. Po godzinie całość jeszcze raz miksujemy, tak aby napowietrzyć masę i rozbić tworzące się kryształki lodu. Czynność powtarzamy jeszcze dwukrotnie w odstępach godzinowych. Po tym czasie lody są gotowe do zjedzenia! :)
Na drugi dzień jeśli mamy ochotę na lody, warto wyciągnąć je 10 - 15 minut wcześniej, tak aby troszkę "odtajały" . Lody świetnie smakują ze świeżymi jagodami, ale możemy dodać innych ulubionych owoców i dodatków. Życzę smacznego! :)