Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekkostrawna jajecznica - po 10. miesiącu"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Jajko bardzo dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie sparz, zanurzając na chwilę we wrzącej wodzie.
Rozbij skorupkę, a jej zawartość ostrożnie przelej na wysmarowany masłem spodeczek.
Do jajka dodaj łyżkę mleka modyfikowanego oraz starannie umyty, osuszony i drobno pokrojony szczypiorek.
Spodeczek umieść na naczyniu z wrzącą wodą i co chwilę mieszając, przyrządzaj jajecznicę, aż całkowicie się zetnie.Źródło: Mam dziecko