Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Letnia arbuzowa sałatka"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Pierś kurczaka op łucz, osusz, pozbaw błonek lub kosteczek. Przygotowane mięso natrzyj z dwóch stron przyprawą do grilla. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż pierś i smaż na jasnozłoty kolor (po kilka minut z każdej strony).
Usmażoną pierś kurczaka zdejmij z patelni, odłóż do ostudzenia, a potem pokrój na kawałki. Ser typu feta osącz z zalewy, pokrój w kostkę lub pokrusz.
Plastry arbuza obierz ze skórki. Pokrój w trójkąciki, usuwając przy tym pestki. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Pozostaw w całości.
Sos balsamiczny utrzyj razem z miodem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na dużym półmisku rozłóż kawałki kurczaka, rozdrobniony ser feta oraz kawałki arbuza. Sałatkę udekoruj listkami świeżej natki.
Tuż przed podaniem sałatkę skrop przygotowanym sosem.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety