Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Letnia sałatka z fetą i owocami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14251
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14251
Składniki
Posiekać pół pęczka natki pietruszki, szczypiorek i tymianek, zetrzeć skórkę z połowy limonki. Wszystko wymieszać z masłem i szczyptą soli.
Wymieszać sok z połowy limonki, miód, 4 łyżki oleju, dodać posiekaną resztę natki, doprawić do smaku.
Kukurydzę umyć, obrać, grillować 20 min, połówki brzoskwiń grillować 5 min. Rozłożyć je na umytym szpinaku (kolby kukurydzy posmarować masłem). Dodać umyte i posiekane rzodkiewki, pierścionki cebuli, umyte borówki. Posypać ziarnami słonecznika, pokruszoną fetą i parmezanem. Polać sosem i podawać na dużym półmisku.
Kolby kukurydzy przed grillowaniem możesz ugotować, wtedy wystarczy je opiec 5 min. Słonecznik upraż na suchej patelni, będzie lepszy.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium