Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Mąkę, cukier siekamy z margaryną i masłem, dodajemy żółtka, śmietanę i zagniatamy ciasto. Dajemy na 30 minut do lodówki. Na okrągła formę rozwałkowujemy ciasto, wylepiamy boki i wkładany do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Robimy kruszonkę : pół kostki masła topimy, dodajemy pół szklanki mąki i pół szklanki cukru pudru. Całość mieszamy
Gry się rumieni dodajemy owoce, posypujemy cynamonem i kruszonką. po 40 minutach wyciągamy i mamy pyszne letnie ciasto!