Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Letnie warzywa do mięsa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Liście sałaty opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe liście porwij na kawałki, rozłóż do 4 salaterek.
Pomidory opłucz, a potem osusz. Pokrój na ósemki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Ogórek wyszoruj starannie, pozostaw ze skórką. Pokrój w plasterki.
Umyte strąki papryki przekrój na połówki, usuń nasiona. Miąższ pokrój na kawałki. Rozłóż do salaterek razem z pomidorami oraz plastrami ogórka.
Połącz olej z sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany czosnek. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę.
czas ok. 15 min; porcja – 130 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety