Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lodowe fantazje"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Truskawki umyj, przekrój, wymieszaj z 2 łyżkami cukru. W garnku zagotuj mleko, śmietanę i laskę wanilii. Odstaw na 20 minut, wyjmij laskę wanilii. Żółtka utrzyj z cukrem, wlej do masy, wymieszaj. Gotuj mieszając, aż krem zgęstnieje, wystudź.
Truskawki zmiksuj z sokiem z cytryny, dodaj do kremu, wymieszaj, schłodź, wstaw do zamrażalnika. Po godzinie zmiksuj masę, wstaw do zamrażalnika na 4 godziny. Śmietanę ubij z cukrem. Do pucharków nałóż porcje lodów, udekoruj bitą śmietaną i połówkami truskawek.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień