Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lody bezowe z truskawkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Truskawki opłucz, osącz na sicie, odszypułkuj. Pokrój na mniejsze kawałki, wsyp do wysokiego naczynia. Dodaj dżem truskawkowy. Całość zmiksuj.
Schłodzoną kremówkę ubijaj mikserem, aż będzie niemal sztywna. Wlej słodzone mleczko skondensowane. Ubijaj razem jeszcze kilka minut. Na koniec wsyp zmiksowane truskawki. Wymieszaj starannie.
Beziki pokrusz na kawałki. Dodaj do zmiksowanej masy. Przemieszaj całość delikatnie drewnianą szpatułką. Rozłóż do szklanek lub miseczek. Wstaw do zamrażarki na 3-4 godziny. Podczas zamrażania masy nie musisz mieszać. Deser wyjmij z naczynek, dowolnie ozdób.
czas ok. 30 min; porcja – 270 kcal, cena 2,60 złŹródło: Świat kobiety