Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 80
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 106
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 639
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 80
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 106
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 639
Składniki
1. Cynamon wysypujemy na suchą patelnie i lekko podgrzewamy w celu wydobycia bardziej intensywnego smaku. 2. Podgrzewamy w garnku mleko, sól, cukier, 1 szklankę śmietany i cynamon. 3. Mieszamy do połączenia, ale tak żeby nie zagotować. 4. Schładzamy, a następnie dodajemy resztę śmietany. 5. W misce wymieszaj żółtka a potem dodawaj do nich powstałą wcześniej mieszankę ciągle mieszając. 6. Całość przelej ponownie do garnka i podgrzewaj aż do zgęstnienia masy. 7. Powstałą masę należy schłodzić min. 30 minut w lodówce a potem wstawić do zamrażarki na minimum na 3-4 godziny. Można także przygotować je w maszynce do lodów.