Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
jaka sparzyć na sicie wrzątkiem, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z półową szklanką cukru na biały puch i zalać wrzącym mlekiem, miksować.
Białka ubić na na sztywno w czasie warzenia dodać resztę cukru.
śmietankę schłodzoną ubić na sztywno.
do żółtek dodać białka i śmietankę ubitą, delikatnie wymieszać. Połowę masy odlać i dodać dżem. Wlać do miseczek do lodów na spód białą masę na to pokruszoną czekoladę i masę z dżemem. wstawić do zamrażarki nastawić na najniższą temperaturę, po 5h podwyższyć na 1. SMACZNEGO :)