Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na koniec sezonu jagodowego.....
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27472
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27472
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Jagody włożyć do garnka, dodać cukier i sok z cytryny, gotować na średnim ogniu przez około 10 minut do lekkiego zgęstnienia. Zdjąć z ognia, ostudzić a następnie schłodzić w lodówce.
Serek wymieszać z mlekiem skondensowanym i esencją waniliową. Śmietankę ubić na krem dodać do mascarpone. Masę przełożyć do formy np. keksówki i włożyć do zamrażarki na około godzinę.
Po tym czasie na wierzch wyłożyć dżem jagodowy i lekko przemieszać ze schłodzonym kremem. Zostawić w zamrażarce do stężenia.