Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lody jogurtowe z kawałkami owoców"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6687
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 150
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 327
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6687
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 150
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 327
Składniki
Dokładnie zmiksuj 250 g truskawek z cukrem, sokiem cytrynowym i jogurtem. Przecedź mus przez drobne sitko.
Drobno pokrój resztę truskawek, pozostawiając kilka do dekoracji.
Ubij kremówkę w oddzielnej misce. Dodaj ją do truskawkowego musu, a następnie dodaj pokrojone owoce. Przełóż masę do pojemnika do zamrażania. Wyrównaj wierzch i przykryj.
Wstaw do zamrażarki na przynajmniej 4 godziny. Podawaj w kulkach, ozdobione cząstkami świeżych truskawek.
4 porcje • : 10 min • mrożenie: 4 godz. • 454 kcal/porcja • 3 zł/porcjaŹródło: Olivia