Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 311
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 58
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 113
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 311
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 58
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 113
Składniki
Mleko skondensowane powinno być mocno schłodzone, więc puszkę można wstawić do lodówki dzień przed przygotowaniem lodów.
Na patelnię przełożyć maliny, zasypać cukrem i smażyć na dużym ogniu, często mieszając, żeby sok szybko odparował. Wystudzić.
Schłodzone mleko ubić na pianę na najwyższych obrotach miksera. Dodać masę malinową, dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika, włożyć do zamrażarki na kilka godzin.
Przez pierwsze trzy godziny, mniej więcej co 30 minut, masę przemieszać energicznie łyżką lub mikserem, żeby lody były bardziej puszyste.