Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody wyszły mi przepyszne, przepis mojego taty.
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 157
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 275
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1061
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1505
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 157
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 275
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1061
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1505
Składniki
Wykonanie: Z wody, cukru i cukru waniliowego przygotowujemy syrop. Gotujemy tak długo aż cukier się rozpuści, a syrop lekko zgęstnieje. Do syropu dodajemy maliny, gotujemy na wolnym ogniu do rozpadnięcia się malin. Na większym garnku kładziemy cedzak wyłożony gazą. Wylewamy maliny, gdy sok ścieknie, odciskamy resztę soku zwijając gazę. Sok studzimy, następnie do soku dodajemy stopniowo ubitą na sztywno śmietanę(przed ubijaniem śmietanę schłodzić w lodówce) i ubijamy trzepaczką. Gotową masę malinową przekładamy do pojemnika, wstawiamy do zamrażarki na 6 godzin. Po wyjęciu z lodówki chwilę musimy odczekać, nałożyć do pucharków i ozdobić świeżą miętą. SMACZNEGO.