Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe lody bez maszynki na upalne dni pyszne schłodzenie. Dla dorosłych polane likierem czekoladowym,dzieciom podane z bitą śmietaną. Bardzo polecam:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Czekoladę rozp.w kąpieli wodnej. Żółtka ubić z 2 łyżkami cukru na puch,dodać 1 łyżkę przegotowanej wody. Białka ubić osobno ,pod koniec dać 2 łyżki cukru i jeszcze raz ubić. Śmietankę przelać do wyższego garnka i ubić,pod koniec dodać przestudzoną czekoladę,ubite żółtka,białka oraz pokrojoną drobniutko czekoladę,5dkg. Wszystko delikatnie wymieszać,dać do pojemników i do zamrażarki na min.4-5 godz.
Smacznego życzę !