Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja w dzieciństwie uwielbiałam Kinder Czekoladę, zresztą zostało mi to do dzisiaj XD Postanowiłam więc przerobić ją na lody o smaku Kinder Czekolady. Wyszły fenomenalne! Znikły z pudełka dosłownie w kilka chwil. Polecam je wszystkim łasuchom dużym i małym ;) Nie ma z nimi dużo pracy, a efekt jest fenomenalny ;)
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 519
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 182
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14974
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 52
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 519
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 182
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14974
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 52
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 90
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko i dodajemy połamane na mniejsze kawałki Kinder Czekolady (16 szt). Podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia czekoladek. Czekoladowe mleko wkładamy do lodówki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Śmietankę ubijamy prawie na sztywno, dodajemy wystudzone mleko czekoladowe i pokrojone drobno czekoladki, dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną masę, przelewamy do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z jej instrukcją. Zamrożoną masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki.
Jeśli nie mamy maszynki to masę przekładamy do pojemnika, który następnie wkładamy do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Co jakiś czas, zwłaszcza na początku dobrze jest je przemieszać. Smacznego ;)