Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
Jajka myjemy oraz sparzamy.
Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym oraz z 50 g cukru zwykłego na białą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru. Pianę delikatnie łączymy z masą z żółtek i cukru. Śmietanę ubijamy i również delikatnie łączymy z masą.
Całość przelewamy do pojemnika po lodach lub innego opakowania z zamknięciem i mrozimy. Co jakiś czas można zamieszać lody. Są bardzo delikatnie i nie twardnieją zbyt mocno. Smacznego! ;)