Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lody w pudełeczku"
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 305
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 305
Składniki
Cztery herbatniki pokrusz drobno. Kiście porzeczek opłucz, osusz. Oderwij po 2-3 gronka. Dodaj do pokruszonych wafli. Rozgnieć widelcem. Połącz z lodami waniliowymi. Masę odstaw do zamrożenia.
Z zamrożonej masy formuj cztery kulki lodów. Rozłóż je na talerzykach. Każdą kulkę obłóż z czterech stron wafelkami, tak by powstały słodkie pudełeczka. Każde pudełeczko udekoruj kiścią porzeczek i miętą. Posyp cukrem pudrem i od razu podawaj.
Czas ok. 15 min; porcja – 180 kcal cena 2,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety