Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki, efektowny deser. Polecam :-)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
1. Obie czekolady (każdą w oddzielnym naczyniu) rozpuść w kąpieli wodnej. 2. Do rozpuszczonej czekolady białej dodaj matcha i dokładnie wymieszaj. 3. Przygotuj cztery deserowe talerzyki. 4. Każdy talerzyk udekoruj rozpuszczoną mleczną czekoladą tworząc tzw. kratkę. 5. Na każdy talerzyk wyłóż gałkę loda waniliowego. 6. Każdy lód oblej czekoladą białą wymieszaną z matcha. 7. Udekoruj listkami mięty. 8. Natychmiast podawaj. 9. Smacznego :-)