Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lody waniliowe z ajerkoniakiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
40 min + 5 godz. Cena porcji 1 zł
Mleko w proszku mieszamy z cukrem. Wlewamy 200 ml mleka, dodajemy laskę wanilii i podgrzewamy.
Resztę mleka mieszamy ze skrobią kukurydzianą. Wlewamy do gotującego się mleka z wanilią. Gotujemy jak budyń, studzimy.
Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach. Do ubitej, porcjami, dodajemy zimny budyń. Na koniec starannie mieszamy z ajerkoniakiem.
Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy na 5 godzin do zamrażarki. Od czasu do czasu mieszamy. Albo wykorzystujemy maszynkę do produkcji lodów i działamy według polecenia producenta.
Wartość odżywcza jednej porcji 101 kcal Białko 1,7 g/Tłuszcz 3,7 g/Węglowodany 35 g
<a href="http://przepisy.swiatkobiety.pl/ciasta-desery/news-mrozenie-lodow,nId,1893016" target="_blank">Jak mrozić lody</a>Źródło: Rewia