Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno waniliowe lody z dodatkiem czekolady.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Białka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę.
W osobnym naczyniu ubić na sztywno śmietanę kremówkę i dodać ją do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.
Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Gotową masę lodową przełożyć do lodówki i schłodzić przez około 2 godziny.
Po tym czasie masę przelać do maszynki do lodów i dalej postępować według jej instrukcji. Smacznego ;)