Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lody z borówek amerykańskich"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Umyte, osuszone borówki miksujemy w mikserze lub benderze z kielichem. Wlewamy skondensowane mleko z puszki, dwie łyżki soku z cytryny i ekstrakt waniliowy. Miksujemy na jednolitą masę. Mus przelewamy np. do metalowej miski.
Zimną kremówkę ubijamy na sztywno. Porcjami dodajemy do masy owocowej. Mieszamy delikatnie.
Gotową masę umieszczamy w specjalnych, kupnych silikonowych lub plastikowych foremkach do lodów na patyku albo w małych kubeczkach np. po śmietance, kefirze czy jogurcie. Wkładamy do zamrażarki. Po pięciu godzinach mrożenia lody są gotowe.
25 min + 5 godz. Cena jednej porcji około 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 104 kcal Białko 4,8 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 42 g
<a href="http://przepisy.swiatkobiety.pl/ciasta-desery/news-mrozenie-lodow,nId,1893016" target="_blank">Jak mrozić lody</a>Źródło: Rewia