Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z orzechami"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 23
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 23
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Składniki
Łososia umyj, wytrzyj ręcznikiem papierowym, po czym pokrój na kawałki.
Natrzyj go przyprawami, posyp posiekanym koperkiem i podsmaż na rozgrzanym oleju skórką do dołu.
Umieść rybę w naczyniu żaroodpornym, obłóż rozdrobnionymi orzechami i suszonymi śliwkami, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piecz około 10-12 minut pod pokrywką.
W tym czasie do rondelka wyciśnij sok z cytryny. Dodaj otartą z niej skórkę i połącz z miodem oraz mąką ziemniaczaną roztrzepaną w odrobinie wody.
Przygotowany sos podgrzej i polej nim łososia.
Jedna porcja: 6 zł ? : 50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 240Źródło: Super TV