Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łososiowe szaszłyki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8170
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 400
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8170
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 400
Składniki
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 440 kcal, cena 5,30 zł
Łososia oczyść, jeśli trzeba wyfiletuj, opłucz, osusz i pokrój w równą kostkę. Obierz, opłucz starannie i odetnij ogonki pieczarek (najlepsze będą średniej wielkości).
Umyte pomidorki rzymskie (na gałązkach) pozostaw w całości. Nadziewaj na patyki do szaszłyków na przemian z główkami pieczarek oraz kawałkami łososia. Oprósz solą oraz pieprzem. Odstaw na 15 minut (pod przykryciem) w chłodne miejsce.
W tym czasie oczyść i podziel na różyczki brokuł. Fasolkę szparagową rozmroź (jeśli używasz mrożonki) lub odlej (jeśli używasz fasolki z puszki). Opłucz i posiekaj połówkę pora.
4W rondlu rozgrzej masło, wrzuć posiekany czosnek i warzywa. Duś na małym ogniu, podlewając wodą, 20 minut. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Smaż szaszłyki, często obracając, 5-8 minut. Podawaj na bukiecie duszonych jarzyn.karon z pulpetami.Źródło: Świat kobiety